Cum se aranjeaza tacamurile

Aranjarea corectă a tacâmurilor este un aspect important al etichetei și bunelor maniere, fie că este vorba despre o cină formală, o întâlnire de afaceri sau o masă de zi cu zi în familie. Modul …

Cum se aranjeaza tacamurile

Aranjarea corectă a tacâmurilor este un aspect important al etichetei și bunelor maniere, fie că este vorba despre o cină formală, o întâlnire de afaceri sau o masă de zi cu zi în familie. Modul în care sunt aranjate tacâmurile poate transmite multe informații despre ospățul pe care îl pregătim și despre atitudinea noastră față de oaspeți. Iată câteva sfaturi despre cum să aranjați tacâmurile în mod corespunzător pentru a crea o atmosferă plăcută și pentru a facilita servirea mâncării.

Aranjarea tacâmurilor înainte de masă

Pentru a oferi o primă impresie bună, tacâmurile ar trebui aranjate înainte ca oaspeții să se așeze la masă. O modalitate comună de a face acest lucru este să așezați furculițele pe partea stângă a farfuriei și cuțitele pe partea dreaptă, cu muchia ascuțită îndreptată spre farfurie. Lingurițele de supă sau desert ar trebui așezate pe partea dreaptă, lângă cuțite. Puteți adăuga o farfurioară mică pentru pâine în partea de sus a farfuriei sau lângă platou.

Ordinea tacâmurilor

În general, tacâmurile ar trebui așezate în ordinea în care vor fi folosite în timpul mesei. Astfel, dacă veți servi o supă, lingura de supă ar trebui să fie plasată mai la exterior decât lingura de desert sau lingurița de cafea. Cuțitul de masă ar trebui așezat lângă farfurie, iar cuțitul de unt sau de peste ar trebui așezat mai în exterior.

Aranjarea tacâmurilor pe farfurie

Când se servesc mai multe feluri de mâncare, este important să știm cum să așezăm tacâmurile pe farfurie. De exemplu, dacă aveți o masă cu mai multe feluri, puteți așeza cuțitul și furculița pentru felul principal pe farfurie, cu muchiile așezate într-o formă de V, iar tacâmurile pentru felurile următoare se pot așeza pe partea de sus a farfuriei, fiecare în ordinea în care vor fi folosite.

Vezi și:  Cum se montează o cabină de duș

Finalul mesei

La finalul mesei, tacâmurile ar trebui să fie așezate într-o poziție care să indice faptul că aceasta s-a încheiat. De exemplu, puteți așeza cuțitele și furculițele în mod paralel pe farfurie, cu mânerele îndreptate către partea de jos a farfuriei. Această poziție indică faptul că mâncarea a fost terminată și că ospățul s-a încheiat.

Aranjarea corectă a tacâmurilor este o parte importantă a creării unei atmosfere plăcute și a facilitării servirii mâncării în timpul unei mese. Respectarea regulilor de aranjare a tacâmurilor poate contribui la impresionarea oaspeților și la crearea unei experiențe culinare plăcute pentru toți cei implicați. Urmați aceste sfaturi simple pentru a vă asigura că fiecare masă este o ocazie de bucurie și convivialitate.

Gestionarea tacâmurilor după fiecare fel de mâncare

Pentru a menține ordinea și eleganța în timpul mesei, este important să gestionați tacâmurile în mod corespunzător după fiecare fel de mâncare servit. O modalitate eficientă este să utilizați un servet pentru a șterge delicat tacâmurile înainte de a le folosi pentru un nou fel de mâncare. Această practică ajută la menținerea curățeniei și igienei în timpul mesei, aducând un plus de rafinament atmosferei culinare.

Menținerea tacâmurilor înainte și după masă

Pentru a evita situațiile neplăcute în timpul mesei, este recomandat să nu mișcați sau să modificați poziția tacâmurilor atunci când sunt așezate pe masă. Este bine să le lăsați în poziția lor inițială până când toți invitații s-au așezat la masă și servirea mâncării începe. După masă, tacâmurile trebuie să fie îndepărtate cu delicatețe și așezate în mod ordonat, conform regulilor de etichetă.

Tacâmuri Aranjare înainte de masă Aranjare pe farfurie Finalul mesei
Furculițe Stânga farfuriei Pe partea stângă, în ordinea folosirii Paralel pe farfurie, mânerele îndreptate jos
Cuțite Dreapta farfuriei, muchia îndreptată spre farfurie Pe partea dreaptă, în ordinea folosirii Paralel pe farfurie, mânerele îndreptate jos
Lingurițe Pe partea dreaptă, lângă cuțite Pe partea de sus a farfuriei Paralel pe farfurie, mânerele îndreptate jos
Vezi și:  Cum se monteaza vata bazaltica

Vezi și:

Lasă un comentariu