Cum se pun tacamurile

Atunci când vine vorba de punerea tacâmurilor la masă, există anumite reguli de etichetă pe care ar trebui să le urmăm pentru a ne asigura că experiența noastră la masă este plăcută și elegantă. Este …

Cum se pun tacamurile

Atunci când vine vorba de punerea tacâmurilor la masă, există anumite reguli de etichetă pe care ar trebui să le urmăm pentru a ne asigura că experiența noastră la masă este plăcută și elegantă. Este important să știm cum să aranjăm tacâmurile corect pentru a ne bucura de o masă civilizată și plăcută în orice context, fie că este vorba de o cină formală sau de o întâlnire casuală cu prietenii.

Aranjarea tacâmurilor pe farfurie

Primul pas în punerea tacâmurilor este să le așezăm corect pe farfurie. Furculița se așează în partea stângă a farfuriei, iar cuțitul în partea dreaptă. Lingura sau lingurița se așază în partea dreaptă a farfuriei, alături de cuțit.

Furculița

Furculița se așează pe partea stângă a farfuriei, cu vârful îndreptat în jos. În cazul în care servim mai multe feluri de mâncare, furculițele pentru felurile ulterioare se așază în ordinea folosirii, de la exterior spre interior.

Cuțitul

Cuțitul se așează pe partea dreaptă a farfuriei, cu marginea tăioasă îndreptată spre farfurie. La fel ca și furculița, dacă avem mai multe feluri de mâncare, cuțitele pentru felurile ulterioare se așază în ordinea folosirii, de la exterior spre interior.

Lingura sau lingurița

Lingura sau lingurița se așază pe partea dreaptă a farfuriei, alături de cuțit, cu mânerul orientat spre marginea exterioară a farfuriei. Aceasta este folosită pentru desert sau alte preparate care necesită o lingură.

Aranjarea tacâmurilor pe masă

Înainte de a lua loc la masă, este important să ne asigurăm că tacâmurile sunt aranjate corect pe masă. Tacâmurile se așează în ordinea folosirii, de la exterior spre interior, iar spațiul dintre ele trebuie să fie echilibrat.

Vezi și:  Ce Este Cartea Funciara

Locul tacâmurilor

Tacâmurile se așează aproximativ la 2,5 cm de marginea mesei, iar furculița trebuie să fie întotdeauna cu vârful îndreptat în jos. Cuțitul și lingura se așează cu lama și, respectiv, cu mânerul orientate spre interiorul mesei.

Aranjarea corectă a farfuriilor

Farfuriile se așează la o distanță de aproximativ 2 cm de marginea mesei, iar farfuria pentru pâine se așază în partea stângă, deasupra furculiței. Farfuria principală se așază în centrul locului, iar farfuria pentru salată sau farfuria de desert se așază deasupra farfuriei principale, în partea dreaptă.

Aranjarea tacâmurilor la masă poate părea un detaliu mic, dar poate face o mare diferență în modul în care oaspeții noștri percep experiența noastră la masă. Prin urmare, este important să acordăm atenție detaliilor și să ne asigurăm că tacâmurile sunt așezate corect, respectând regulile de etichetă pentru a avea o masă plăcută și elegantă.

Întrebări Frecvente

În ceea ce privește aranjarea tacâmurilor, există unele întrebări frecvente care pot apărea:

Întrebare Răspuns
Cum se așează tacâmurile pentru un eveniment formal? La un eveniment formal, tacâmurile se așează în ordinea folosirii, de la exterior spre interior, iar fiecare set de tacâmuri este amplasat la o anumită distanță de marginea farfuriei.
Ce facem dacă uităm regulile de aranjare a tacâmurilor? Dacă uităm regulile de aranjare a tacâmurilor, este întotdeauna bine să urmăm exemplul gazdei sau să observăm cum sunt aranjate tacâmurile de către ceilalți invitați la masă.
Cum putem crea un aspect elegant cu aranjarea tacâmurilor? Pentru a crea un aspect elegant, putem folosi tacâmurile și farfuriile în culori și stiluri complementare, iar aranjarea acestora să fie simetrică și echilibrată pe masă.
Vezi și:  Unde se face intabularea unui apartament

Eticheta la Masă

Pe lângă aranjarea corectă a tacâmurilor, respectarea etichetei la masă este esențială pentru a crea o atmosferă plăcută și civilizată. Iată câteva aspecte importante:

  • Să ne ținem spatele drept și să ne ținem mâinile în poziția corectă în timp ce mâncăm.
  • Să folosim servetelele în mod adecvat pentru a șterge gura sau pentru a ne șterge mâinile înainte de a lua tacâmurile.
  • Să fim politicoși și să ne exprimăm mulțumirile gazdei sau bucătarului pentru mâncare.

Vezi și:

Lasă un comentariu